Personen- en familierecht

Rechtshulp bij vragen over scheiden, alimentatie, ondertoezichtstelling en meer.

Persoonlijk juridisch advies

Vragen over het familierecht liggen vaak erg gevoelig. Naast de juridische kant speelt namelijk vooral de menselijke kant van de kwestie. Met gepaste afstand houden wij oog voor die menselijke kant. Daarbij begrijpen we dat direct contact, adequaat reageren of juist even een pas op de plaats belangrijk voor u kan zijn.

"Met gepaste afstand houden wij oog voor die menselijke kant."

Wij kunnen u onder andere helpen bij:

Scheiden

Een scheiding is een moeilijk moment. Het verandert uw leven nadrukkelijk. Zo heeft een scheiding onder meer financiële, sociale en juridische gevolgen en vaak gevolgen waar u niet bij stil staat.

Lees verder

Erkenning en gezag

Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan en u heeft minderjarige kinderen over wie u het gezag uitoefent, dan dient u een ouderschapsplan op te stellen. Wat is gezag, wanneer heeft u gezag? Hieronder geven we een toelichting.

Lees verder

Alimentatie

Bij alimentatie wordt er onderscheid gemaakt tussen partner- en kinderalimentatie.

Lees verder

Ouderschapsplan

Als u als gezaghebbende ouders uit elkaar gaat moet u een ouderschapsplan opstellen ten behoeve van de minderjarige kinderen. In dit plan dient u afspraken te maken omtrent de zorg, omgang, informatie en kosten.

Lees verder

Samenlevingsovereenkomst

Een samenlevingsovereenkomst is een notariële akte waarin samenwonenden onderlinge afspraken vastleggen. Een samenlevingsovereenkomst bevat vaak meer dan wordt gedacht. Bij de beëindiging ervan stuit men hierdoor vaak op problemen.

Lees verder