Scheiden

Een scheiding is een moeilijk moment. Het verandert uw leven nadrukkelijk. Zo heeft een scheiding onder meer financiƫle, sociale en juridische gevolgen en vaak gevolgen waar u niet bij stil staat.

Het is prettig als u in deze gevolgen van scheiden goed wordt begeleid. Dat uw belangen goed worden behartigd, dat u snel antwoord krijgt op uw vragen en dat u weet waar u aan toe bent.

Samen scheiden; mediation of bemiddeling

Wellicht bent u als partners in staat om afspraken te maken over de scheiding. In dat geval kan mediation of bemiddeling een goede optie zijn. Wij leggen uw afspraken dan vast in een overeenkomst (convenant) en bewaken de wettelijke grenzen. Vervolgens wordt het verzoek tot echtscheiding door ons aan de rechter aangeboden. Omdat u het met elkaar eens bent, hoeft u niet meer voor de rechter te verschijnen.

Alleen scheiden; communicatie via advocaat

In de meeste gevallen loopt de communicatie tussen de partners echter stroef. Zij benaderen dan beiden een eigen advocaat. Ook dan is het mogelijk om in onderling overleg tot afspraken te komen. De communicatie verloopt dan via de advocaten. Vaak wordt er een gesprek gepland met partijen en hun advocaten om te kijken waar de verschillen liggen en om tot een vergelijk te komen. Is overleg niet mogelijk of ongewenst, dan kan een andere strategie gekozen worden.