Robert Eefting, een advocaat die veel samenwerkt met zijn cliënten. “De beste resultaten behaal je samen met je cliënt.”

Achtergrond

Robert is sinds 2016 als advocaat verbonden aan Rechtshulp Advocaten. “Hiervoor werkte ik lange tijd als advocaat bij het grootste advocatenkantoor van Noord-Nederland, waar ik me ook bezighield met strafrecht en bestuursrecht.” Robert heeft aan de Rijksuniversiteit in Groningen gestudeerd, maar is een geboren en getogen Assenaar.

"De beste resultaten behaal je samen met je cliënt."

Strafrecht

Robert heeft ervaring in veel soorten strafzaken. “Ik sta cliënten bij in geweldszaken, drugszaken en zaken met betrekking tot diefstallen. Daarnaast heb ik ondernemers en boeren uit het noorden bijgestaan in verband met verschillende (economisch) strafrecht gerelateerde zaken.”

Spraakmakende zaken

De meest recente spraakmakende strafzaken waarbij Robert optrad zijn:

  • het schietincident in Grijpskerk waarbij een kroegbaas is neergeschoten;
  • het schietincident in Beijum (Groningen);
  • de aangetroffen Kalasjnikov in de sloot in Groningen;
  • de brandstichting op camping Eemsverlaat;
  • huiselijk geweld incident in Uithuizen, waarbij een vrouw 16 keer is neergestoken.

 

Werkwijze

Wat zijn werkwijze typeert? “Ik ben een advocaat die veel samenwerkt met zijn cliënten. De beste resultaten behaal je samen met je cliënt. De uitkomst van een strafzaak is dan ook beter als je niet voor maar met je cliënt werkt.”

Rechtsgebieden

Robert heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd. Op grond van die registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Zijn hoofd- (en sub) rechtsgebieden zijn:

Specialisaties

  • Jeugdbeschermingsrecht