Ronald Knegt: “Het mooiste van mijn werk als advocaat is dat ik cliënten echt een stap verder kan helpen. Ik vind het belangrijk om de mens achter de zaak te zien.”

Achtergrond

Vanaf 2018 is Ronald werkzaam bij Rechtshulp Advocaten. Hij heeft na zijn opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit de master Jeugdrecht afgerond aan de Universiteit Leiden.

Gedurende zijn studie heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan in uiteenlopende andere functies, waaronder binnen de advocatuur, adviespraktijk, de Raad voor de Kinderbescherming en meerdere rechtbanken in Nederland.

Dit maakt dat hij zaken vanuit verschillende gezichtspunten bekijkt. Deze kennis en ervaring is erg waardevol bij het behandelen van een zaak.

"Als ik ergens aan begin dan wil ik vervolgens voor 100% achter het resultaat kunnen staan."

“Het mooiste van mijn werk als advocaat is dat ik cliënten echt een stap verder kan helpen. Ik vind het belangrijk om de mens achter de zaak te zien.” In iedere zaak werkt Ronald nauw samen met zijn cliënt om juridisch het maximaal haalbare resultaat te bereiken.

Ronalds werkwijze kenmerkt zich door een onafhankelijke, persoonlijke en gedreven aanpak. Ronalds motto is: “Als ik ergens aan begin dan wil ik vervolgens voor 100% achter het resultaat kunnen staan.”

Strafrecht

Ronald heeft inmiddels ruime ervaring in veel soorten strafzaken. Cliënten kunnen bij Ronald terecht als ze verdacht worden van alle strafbare feiten.

Dit kunnen zaken zijn waarin sprake is van verdenkingen op het gebied van ernstig geweld (zoals moord, doodslag, zware mishandeling), zedenzaken (zoals verkrachting, ontucht) of drugs (Opiumwet, handel en kweek van hennep of harddrugs).

Daarnaast staat hij door het hele land cliënten bij in verkeerszaken (rijden onder invloed, snelheidsovertredingen en verkeersongevallen).

Spraakmakende strafzaken in de media:

Moord op Marcel Hoogerbrugge – Onderzoek Arsol

Overval Oosterwolde – Onderzoeken Waterkers en Robijn

Overval op City Hotel Meppel

Verkeersongeval Coevorden

Vrijspraak van bezit en export van 205 kilo hennep

 

Werkwijze

Ronalds werkwijze kenmerkt zich door een onafhankelijke, persoonlijke en gedreven aanpak. Ronalds motto is: “Als ik ergens aan begin dan wil ik vervolgens voor 100% achter het resultaat kunnen staan.”

Ronald is lid bij de NVJSA (Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten) en de Commissie Strafrecht de Orde van Advocaten in Noord-Nederland. Daarnaast is Ronald betrokken bij de toetsontwikkeling van de Beroepsopleiding voor nieuwe (strafrecht)advocaten.

Ronald heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten onderstaande specialisaties/rechtsgebieden geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van Advocaten (minimaal) tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Specialisaties

  • Jeugdbeschermingsrecht