Ronald Knegt: “Het mooiste van mijn werk als advocaat is dat ik cliënten echt een stap verder kan helpen. Ik vind het belangrijk om de mens achter de zaak te zien.”

Achtergrond

Vanaf 2018 is Ronald werkzaam bij Rechtshulp Advocaten. Hij heeft na zijn opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit de master Jeugdrecht afgerond aan de Universiteit Leiden.

Gedurende zijn studie heeft hij ruime ervaring opgedaan in uiteenlopende andere functies, waaronder binnen de adviespraktijk,  de Raad voor de Kinderbescherming en meerdere rechtbanken in Nederland. Dit maakt dat hij zaken vanuit verschillende gezichtspunten bekijkt. Deze kennis en ervaring is erg waardevol bij het behandelen van een zaak.

"Als ik ergens aan begin dan wil ik vervolgens voor 100% achter het resultaat kunnen staan."

“Het mooiste van mijn werk als advocaat is dat ik cliënten echt een stap verder kan helpen. Ik vind het belangrijk om de mens achter de zaak te zien.” In iedere zaak werkt Ronald nauw samen met zijn cliënt om juridisch het maximaal haalbare resultaat te bereiken.

Ronalds werkwijze kenmerkt zich door een onafhankelijke, persoonlijke en gedreven aanpak. Ronalds motto is: “Als ik ergens aan begin dan wil ik vervolgens voor 100% achter het resultaat kunnen staan.”

Specialisaties

Ronald is werkzaam op verschillende rechtsgebieden o.a. binnen het civiele jeugdrecht en het strafrecht.

Waaronder:

  • Commune strafrecht (diefstal, geweldsdelicten, verduistering etc.)
  • Verkeersrecht

 

Daarnaast voert Ronald een algemene rechtspraktijk.