Ninette: “Zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak gebeuren dingen die zo onrechtvaardig voelen dat je daar iets tegen wil doen. Je weet alleen niet wát. Ik ken dat onrechtvaardigheidsgevoel en strijd daartegen, al sinds ik weet wat onrecht is. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in om mensen mee te nemen in de stappen die het recht biedt om hun gelijk te halen, maar verlies daarbij niet uit het oog dat winnen iets anders is dan de ander verslaan.”

Achtergrond

Ninette is sinds februari 2021 werkzaam bij Rechtshulp Advocaten. Zij heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, waaronder een semester in Canada en heeft tijdens haar studie stage gelopen bij advocatenkantoren in Groningen en Amersfoort.

Na haar studie heeft zij waardevolle ervaring opgedaan bij een rechtsbijstandsverzekeraar: “Klantgerichtheid stond daar enorm hoog in het vaandel – korte lijnen, heldere communicatie en goede bereikbaarheid waren cruciaal.” Die aandacht en waardering voor communicatie neemt zij mee naar Rechtshulp Advocaten.

“Ik ken dat onrechtvaardigheidsgevoel en strijd daartegen, al sinds ik weet wat onrecht is.”

Werkwijze

Als advocaat vindt Ninette het belangrijk de belangen van haar cliënten optimaal te behartigen. Vertrouwen over en weer is daarvoor de basis, met daarbij een gezonde dosis verwachtingsmanagement en realiteitszin. Zij geeft cliënten waar nodig de ruimte hun verhaal te doen, maar houdt oog voor wat uiteindelijk juridisch gewicht in de schaal legt.

Binnen Rechtshulp Advocaten houdt Ninette zich voornamelijk bezig met personen- en familierecht en huurrecht, twee rechtsgebieden waarin geschillen ontstaan tussen mensen die ook in de toekomst nog met elkaar door één deur moeten kunnen. Zij werkt graag met u aan die oplossing.

Rechtsgebieden

Ninette heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd. Op grond van die registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Haar hoofd- (en sub) rechtsgebieden zijn: